Inici > Sobre el repositori

Sobre el repositori

Abast i contingut del repositori


L’Arxiu de la Paraula de l’Ateneu Barcelonès és el resultat de la digitalització del material audiovisual generat per l’Ateneu Barcelonès des dels anys 70 fins a l’actualitat.

Aquest fons d’incalculable valor pel seu caràcter únic i singular es troba compost per les prop de 4000 cassets sonores amb actes enregistrats a l’Ateneu durant els anys setanta, vuitanta i noranta, i pel nou material audiovisual que es genera periòdicament, fruit de les més de 400 activitats que es programen anualment a l’entitat. Activitats, en gran part de producció pròpia, l’origen de les quals és la dinàmica de les diferents seccions que dinamitzen el dia a dia de l’Ateneu. El fons es completa amb d’altres activitats, fruit de la col·laboració amb diferents entitats o associacions rellevants de la ciutat.

Els continguts del repositori s’organitzen al voltant de diferentes agrupacions temàtiques (Col·lecions) que apleguen els actes, cicles, col·loquis, xerrades o debats de les diferents seccions de l'entitat: Secció d’Arts Plàstiques, Secció de Ciència i Tecnologia, Secció de Cinema, Secció d’Economia, Secció d’Estudis Polítics, Jurídics i Socials, Secció de Filosofia, Secció d’Història, Secció de Llengua i Literatura i Secció de Música.

Objectius


Els objectius d’aquest repositori es resumeixen en tres punts:

  • Difondre i fer possible la consulta d’un material d’arxiu únic.
  • Recuperar i preservar el patrimoni audiovisual de l’Ateneu Barcelonès, així com el nou material que es genera periòdicament.
  • Incrementar els continguts de l’Ateneu Barcelonès a Internet en accés obert amb fonts d’informació primàries, testimonis de la història, la cultura i les idees de la nostra societat.

Informació tècnica


El compromís de l’Ateneu Barcelonès amb el programari lliure, demostrat en d’altres projectes, es torna a posar de manifest amb aquest repositori recolzat en el programa Omeka.

Equip


Direcció:
Sergi Montes: smontes[a]ateneubcn.cat

Per qüestions tècniques:
Miguel Ángel Torrijos: mtorrijos[a]ateneubcn.cat

Per qüestions relacionades amb drets d'autor:
Merche Blanco: mblanco[a]ateneubcn.cat