Navega pels ítems (11 total)


  • Matèria es exactament "Marxisme"

1983
S'explica i es reflexiona sobre el pensament de Karl Marx al voltant de qüestions literàries i artístiques i es contextualitza l'evolució dels seus gustos en aquest àmbit.

1983
Conferència sobre Marx i el marxisme a càrrec del filòsof francès Georges Labica.

1983
Conferència pertanyent a les 4es Jornades de filosofia Karl Marx, en conmemoració del centenari de la seva mort.

1979
Primera conferència del cicle "El marxisme con a metodologia científica" en la qual l'autor fa una aproximació general al marxisme.

1976
Conferència en la qual Ramon Panikkar parla sobre les arrels filosòfiques del marxisme i la seva relació amb la religió cristiana.

1983
Conferència d'homenatge a Andreu Nin en la qual diverses personalitats de la cultura catalana parlen sobre la influència del polític i intel·lectual.

1985
Conferència organitzada de l'Ateneu Barcelonès en col·laboració amb l'ambaixada de la República Popular Hongaresa amb motiu del Centenari del Naixement de György Lukács.

2013
Conferència en la qual s'explica com el marxisme havia sigut tradicionalment aliè a la cultura, però des de Gramsci i altres autors hi ha uns socialismes o marxismes culturalistes. Es parla de l'obra de Stuart Hall, teòric de la cultura.

2002
Conferència sobre el pensament de Manuel Fernández-Grandizo y Martínez, conegut pel pseudònim de G. Munís, una de les persones que més ha contribuït a mantenr viu el marxisme i la reflexió revolucionària. També es tracta de la situació de…