Navega pels ítems (11 total)


  • Matèria es exactament "Marxisme"

1983
Conferència d'homenatge a Andreu Nin en la qual diverses personalitats de la cultura catalana parlen sobre la influència del polític i intel·lectual.

2003
Conferència al voltant de Marx i del Marxisme en la qual també hi té protagonisme la figura de Maximilien Rubel i la seva obra “Marx sin mito”. Els ponents parlen de la figura de Marx i de com el seu pensament ha influït a altres autors.…

1983
S'explica i es reflexiona sobre el pensament de Karl Marx al voltant de qüestions literàries i artístiques i es contextualitza l'evolució dels seus gustos en aquest àmbit.

1979
Primera conferència del cicle "El marxisme con a metodologia científica" en la qual l'autor fa una aproximació general al marxisme.

2013
Conferència en la qual s'explica com el marxisme havia sigut tradicionalment aliè a la cultura, però des de Gramsci i altres autors hi ha uns socialismes o marxismes culturalistes. Es parla de l'obra de Stuart Hall, teòric de la cultura.

2002
Conferència sobre el pensament de Manuel Fernández-Grandizo y Martínez, conegut pel pseudònim de G. Munís, una de les persones que més ha contribuït a mantenr viu el marxisme i la reflexió revolucionària. També es tracta de la situació de…

1983
Conferència sobre Marx i el marxisme a càrrec del filòsof francès Georges Labica.

1976
Conferència en la qual Ramon Panikkar parla sobre les arrels filosòfiques del marxisme i la seva relació amb la religió cristiana.

1983
Conferència pertanyent a les 4es Jornades de filosofia Karl Marx, en conmemoració del centenari de la seva mort.